Maakuntaviesti ja piirinmestaruudet 2017

Piirinmestaruushiihdot ja maakuntaviesti Kuusamossa 28.- 29.1. 2017

Viikonloppuna kilpailtiin Kuusamossa Pohjois-Pohjanmaan piirimestaruuksista lauantaina henkilökohtaisilla matkoilla ja sunnuntaina maakuntaviestissä. Haapavedeltä kilpaili lauantaina 12 hiihtäjää, jotka kaikki hiihtivät loistavasti. Kultaa voittivat  M18- sarjassa hiihtänyt Tuomas Ranto sekä Päivö Paavola M65:ssa. Hopeaa toivat  N12- sarjassa Irina Aho sekä M45 :ssa Jari Mäntylä. Pronssia puolestaan hiihtivät  N10- sarjassa Vilja Pekkala, N13:ssa Riina Taskila sekä N15- sarjassa hiihtänyt Jenna Jokinen. Mitalisijojen tuntumaan neljänsiksi sarjoissaan ylsivät M10:ssa Arttu Mäntylä sekä N16:ssa Essi Rantakangas. Kilpailut hiihdettiin Kuusamon Tropiikin ympäristössä ja kisamaasto latuprofiililtaan helpohko. Osallistujia oli kokonaisuudessaan noin 150.

Maakuntaviesti hiihdettin sunnuntaina Kuusamon keskustassa liikuntakeskuksen puistomaisessa maastossa. Haapavedeltä oli mukana sekä minisompa-sarjassa että maakuntaviestissä kaksi joukkuetta. Maakuntaviestin voitti Oulu 1, toiseksi tuli Ii 1 ja kolmanneksi Kuusamo 1. Haapavesi 1- joukkue hiihti viime vuoden tapaan hienosti viidenneksi joukkueella Tuomas Ranto, Essi Rantakangas, Riina Taskila, Roosa Juuska, Antti-Olavi Rytky ja Jukka Pekkala. Haapavesi 2-  joukkue hiihti kolmanneksitoista kokoonpanolla Jari Mäntylä, Jenna Jokinen, Viivi Jylänki, Vilma Rytky, Janne Rytky sekä ankkurina Päivö Paavola.

Minisompaviestissä Haapavesi 1- joukkue hiihti hienosti viidenneksi parantaen sijoitustaan reilusti edellisvuodesta, jolloin joukkue oli sijalla 10. Syrjälän Veto- nimellä hiihtänyt toinen joukkueemme sijoittui kymmennenneksi. Haapavesi 1-joukkueen hiihtäjät olivat Aino Jylänki,  Arttu Mäntylä sekä Irina Aho. Syrjälän Vedossa puolestaan hiihtivät Vilja Pekkala, Martta Pekkala ja Ville Nieminen.

Joukkueen johtaja Janne Rytky oli tyytyväinen viikonlopun suorituksiin. Erityisen positiivisena asiana hän mainitsi uusien haapavetisten nuorten mukaantulon hiihdon pariin.