Kilpailuohjeet

Korona-ohjeet

Pohjoispohjanmaan maakuntaviestissä on noudatettava seuraavia järjestäjien ja viranomaistahojen asettamia ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Näiden ohjeiden noudattaminen on kaikkien etu. Osasta ohjeita aiheutuu pientä haittaa, mutta niiden avulla voidaan esimerkiksi välttää joutuminen karanteeniin, kun altistumismahdollisuuksia rajataan.

Kaikkien tapahtumaan osallistujien on noudatettava näitä ohjeita. Ohje koskee siten urheilijoita,
valmentajia, huoltajia ja toimitsijoita.

OKM:n ja THL:n laitoksen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa. THL-
ohjeet. https://okm.fi/documents/1410845/22330894/OKM+THLohje+koronavirustartuntojen+ehk%25C3%25A4isemisest%25C3%25A4+yleis%25C3%25B6tilaisuuksien+ja+yleisten+kokoontumisten+yhteydess%25C3%25A4+sek%25C3%25A4+er%25C3%25A4iden+tilojen+k%25C3%25A4yt%25C3%25B6ss%25C3%25A4.pdf/3de77661-d411-1c6a-dc4b-5970c95ba969/OKM+THLohje+koronavirustartuntojen+ehk%25C3%25A4isemisest%25C3%25A4+yleis%25C3%25B6tilaisuuksien+ja+yleisten+kokoontumisten+yhteydess%25C3%25A4+sek%25C3%25A4+er%25C3%25A4iden+tilojen+k%25C3%25A4yt%25C3%25B6ss%25C3%25A4.pdf

Aluehallintovirastosta saadun päätöksen mukaisesti kokoontumisrajoitus ei koske ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Maakuntaviestitapahtuma järjestetään täysin ulkoilmatapahtumana. https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930324 https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930324Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviestissä lisenssi ei ole pakollinen mutta suotava. Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista tapaturmista. Kokoontumisrajoitusten puolesta voimme siten kilpailut järjestää.

Linjauksemme pohjautuvat Olympiakomitean sivuun:
https: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930324//www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/ ja AVI:lta saamaamme ohjaukseen.

Älä tule sairaana tai oireisena! Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm.
yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Jos saat tapahtuman jälkeen koronaan sopivia oireita, toimi THL:n sivuston ohjeiden mukaisesti:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus

Jos sinulla todetaan koronavirus viikon sisällä kilpailutapahtuman jälkeen, pyydämme ilmoittamaan siitä kilpailujärjestäjälle sähköpostitse: hauhiihto@gmail.com

Toimintaohjeet Pohjoispohjanmaan maakuntaviestiin 12.02.2022 Haapavedellä:
* Kilpailuihin osallistuvat urheilijat ja huoltajat ovat laajalla Aakonmajan urheilualueella
ulkotiloissa. Sisätiloja ei ole tarjolla. Kilpailijat voivat halutessaan omalla vastuulla vaihtaa vaatteet pukuhuoneissa, mutta niihin ei saa jäädä oleskelemaan tarpeettomasti.
* Yleisö voi seurata kilpailua ulkotiloissa Aakonmajan urheilualueella, ei kuitenkaan kilpailijoiden lähtö- ja maalialueella.
*  Järjestäjä seuraa turvavälien toteutumista tapahtumaan osallistuvien joukossa ja ohjeistaa tarvittaessa.
*  Tarpeeton kulku sisätiloihin estetään.
* Maastohiihto on luonteeltaan laji, jossa lähikontakteja ei juurikaan synny ja sitä suoritetaan ulkotiloissa.
* Kaikkia sisätiloissa tapahtuvia kokoontumisia vältetään. Toimitsijat menevät suoraan toimipaikoilleen. Sisätiloissa on vain toimitsijoita, joiden toimipaikka on sisätiloissa.
* Stadion-alueella suositellaan muiden kuin urheilijoiden käyttävän kasvomaskia. Järjestäjä ei tarjoa kasvomaskeja. Varaa mukaan omia.
* Pintoja, wc-tiloja pyyhitään järjestäjän toimesta tapahtuman aikana.
* Niissä tilanteissa, joissa toimitsijat ovat lähikontaktissa urheilijoihin tai muihin, käytetään kasvomaskeja tai pidetään turvaetäisyyttä.
* Numeroiden jaot ja lähtö- ja maalialueen toiminta suunnitellaan siten, että lähikontakteja vältetään.
Jokainen tarkistaa oman lähtönumeron netissä olevasta lähtöluettelosta.
* Ilmoitustaulua tai tulostaulua ei ole. Tiedottaminen tapahtuu kuuluttamalla ja internetin välityksellä.
* Ruokailu tapahtuu ulkona teltoissa. Muista säilyttää turvavälit! Yleisöä palvelee kisa-alueella grilli-kahvila. 

 
Yleistä

Noudatamme OKM:n ja THL:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa. 

Järjestäjä suosittelee makin käyttöä tapahtumassa kaikissa tilanteissa. Vain urheilijat ovat vapautettuja maskin
käyttämisestä kilpailusuorituksen ja verryttelyn aikana.


KILPAILUOHJEET

 
* Tule mahdollisimman myöhään ennen lähtöä ja poistu mahdollisimman nopeasti suorituksen jälkeen.
Loppuverryttely on parempi tehdä muualla kuin hiihtostadionilla tai sen ympäristössä.
* Pukutilat vain urheilijoiden käytössä, mutta niihin ei saa jäädä
oleskelemaan. Aakonmajan WC:t, majan alaosassa sekä suihkutiloissa. Ulkona myös baja -majoja urheilijoiden käytössä. Katso erillinen aluekartta.
* Stadionilla ei saa hiihtää eikä testata suksia kilpailuiden ollessa käynnissä. Verryttely ja testaus tehdään
ennen kilpailuiden alkua sekä kilpailun jo käynnissä ollessa osoitetulla veryttelyladulla.
* Numerot noudetaan joukkueen johtajan toimesta Aakonmajan sisäänkäynnin luota erillisestä telineestä. Muista tarkistaa oma numerosi lähtöluettelosta nettisivuilta.
* Kilpailualueella on kilpailukanslia. Kilpailunjohtajan tavoitat numerosta 040 5714 115 (Outi Lehtonen)
* Lähtö- ja maalialueelle saavat mennä vain kilpailijat. Lähtö-/ vaihtoalueelle päästetään noin 5min ennen lähtöä / vaihtoa. Maalialue on rajattu. Numerolappu palautetaan laatikkoon maalialueella.
* Ensiapuhenkilö kiertävää kilpailualueella. Vakava tilanteessa, soita 112. Paikalliselle pelastusviranomaiselle on ilmoitettu kilpailutapahtumasta.
* Tuloksia kuulutetaan sitä mukaan, kun ne valmistuvat sekä kilpailujen päätyttyä ne lisätään https://www.haapavedenurheilijat.fi/hiihto/maakuntaviesti/ sivustolle.
* Palkintojenjako järjestetään kilpailun jälkeen ulkotiloissa järjestäjän ohjeiden mukaan turvavälejä noudattaen.

Hiihtotapa:
Vapaa kaikilla osuuksilla, lähtö tapahtuu yhteislähtönä kaikissa sarjoissa maakuntaviestipäivänä. PM- kisat kilpaillaan väliaikalähdöllä.

Kisalatu:

Käytössä on Aakonmajan kisaladut, luonnonlumilatu. Katso erillinen latukartta.

Verryttely ja testaus: 

Verryttely ja testaus viestien välissä kilpailuladulla ainoastaan hiihtosuunnan mukaisesti. Kisan aikana veryttely tapahtuu sille osoitetulla ladulla. Seuraa kylttejä ja kuulutuksia.

Stadionilla ei saa hiihtää eikä testata suksia kilpailuiden ollessa käynnissä. Verryttely ja testaus tehdään ennen kilpailuiden alkua tai niille varattuna aikana kilpailutapahtumien taukojen aikana. Verrytellä voi numerolappu väärinpäin ns kolmosen ja vitosen lenkillä.

Numerot ovat jokaisen itse noudettavissa ulkona lähtöalueelle menon läheisyydestä. Oikean numeron ottaminen on kilpailijan omalla vastuulla. Muista tarkistaa oma numerosi lähtöluettelosta nettisivuilta. Väärä numero johtaa hylkäämiseen.Maakuntaviestin numerot on pussitettu joukkueittain. Pussit noutavat joukkueenjohtajat.

Kilpailualueella on kilpailukanslia. Kilpailunjohtajan tavoitat tarvittaessa numerosta 040- 5714115.


Lähtö- ja maalialueelle saavat mennä vain kilpailijat. Lähtöalueelle päästetään noin 5min ennen lähtöä. Lähtö- ja maalialue on rajattu. Numerolappu palautetaan laatikkoon maalialueella. Palauttamattomasta numerosta perimme 60 € maksun.


Ensiapu, soita numeroon 045-3251721, tai vakava hätätapaus, soita 112. Mikäli tarvitaan moottorikelkkaa, soita numeroon 050-5282932.


Live online-tulokset ovat viralliset lopputulokset sarjoittain 15 min kyseisen sarjan viimeisen maaliintulijan jälkeen.


Palkintojen jaot ulkona useassa erässä. Seuraa kuulutuksia.


Ulkona kioski, myytävänä makkaraa, kahvia ja pientä purtavaa. Käteinen ja kortti käy.

Ruokailu teltassa ainoastaan kilpailijoille ja toimitsijoille.

Palkittavat:

Viesteissä palkitaan kolme parasta joukkuetta sekä parhaat osuusajat jokaisella osuudella. Rito-Ukko-viestissä paras joukkueasu palkitaan.

PM- kisoissa kaikki hiihtäjät palkitaan, PM- mitalit jaetaan kisan tulosten perusteella kolmelle parhaalle Pohjois-Pohjanmaan piirin seuroja edustavalle hiihtäjälle.

Tervetuloa hiihtoihin Haapavedelle!