Ohjeet osallistujille

Kilpailuohjeet

 

Trail Run Korkatti ja XC Aakonvuori kilpailuohjeet ja säännöt:
 

Tarjoamme osallistujille lämpimän ruuan, suihkun ja mahdollisuuden saunaan.

Ruokaa, makkaraa ja kahvia voi ostaa myös huoltajat ja katsojat.

Saapuminen kisapaikalle ja pysäköiminen


Kisapaikka sijaitsee Aakonmajalla osoitteessa Turvetie 1272, 86680 Haapavesi. Kilpailutoimisto ja stadionalue on samalla alueella. Karttapaikan linkki.

Käänny Pulkkilantieltä nro 800 tielle Turvetie. Aja eteenpäin noin 1,6km. Käänny oikealle kispaikalle.

Pysäköinti tapahtuu opastetusti Aakonmajan alueella.


Kilpailumateriaali

Kisatoimisto on avoinna la 2.9. klo 8.00 alkaen. Nouda materiaalisi viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöä.

Kisamateriaaliin sisältyy numerolappu ja hakaneulat sekä yhteistyökumppaneiden materiaalia. Reitti on merkitty selvästi maastoon, mutta kilpailumateriaali sisältäää kartan ja se on suositeltavaa ottaa matkaan.

Numerolappu on kiinnitettävä rintaan tai reiteen niin, että se on helposti luettavissa.

Polkujuoksun ohjeet


Pakolliset varusteet: numerolappu

Suositeltavat varusteet:

- Juomapullo, -reppu tai oma muki. Reitin varrella olevista juomapisteistä saa juomaa vain omiin astioihin.

- Lisäenergiaa. Geeliä, rusinoita, suolaa yms.

- Matkapuhelin, johon on talletettu kilpailun turvallisuusvastaavan puhelinnumero.

- Maastoon sopivat juoksukengät. Reitillä on kalliota, suota, mättäitä ja juurakkoja, joissa polkujuoksuun tarkoitetut kengät ovat tavallisia juoksulenkkareita paremmat ja pitävämmät.

- Ensiside mahdollisten nyrjähdysten varalle.


XC-ohjeet


Pakolliset varusteet: Kypärä
Reitillä on juomapiste stadionin alueella, ei muita.

Maastopyöräily starttaa klo 10.00


Ohjeet kilpailunumeron kiinnittämiselle pyörään: Järjestäjä tarjoaa kilpailunumeron kiinnitysvälineineen pyörään. Pyöräilijöiden on kiinnitettävä numerolappu etutankoon järjestäjän antamilla nippusiteillä niin, että ne on havaittavissa.

Kisatoimiston palvelut

- Kisatoimistossa Aakonmajalla on pukeutumistilat ja saunat miehille ja naisille sekä wc:t.

Toiminta kisan aikana

 

Polkujuoksu

Reitit on merkitty maastoon selvästi joko puihin sinisellä maalilla tai nauhalla sekä erillisin sinisin kyltein. Järjestäjä on lisännyt joihinkin kohtiin omia merkintöjään helpottamaan reitillä pysymistä. Teiden ylityksissä on aina toimitsija ohjaamassa juoksijoita. 15km reitillä ylitetään Turvetie. Ylityskohdissa on toimitsija ohjaamassa liikennettä, mutta juoksijan on noudatettava erityistä varovaisuutta ylityskohdissa. HUOM! Juoksija väistää tiellä liikkujaa!

 

Matkat:

Lapsille oma Hippojuoksu. Hippo tulee jouksuttamaan lapsia.

Juoksumatkat 3km 7km 15km.

Pyörämatkat 5 km ja 10 km

Reittimerkinnän väri on 7km ja 15km polkujuoksu matkoilla sininen.

7km reitti kulkee Aakonvuoren kautta Jäneskalliolle ja takaisin Aakonvuorelle.

15km osalta kilpailureitti kulkee Kiimaharju-Aakonvuori-Jäneskallio-Aakonvuori.

Kisareitillä on juomapisteet on noin 5km välein (merkitty reittikarttaan):

Reitin varrella olevista juomapisteistä saa juomaa vain omiin astioihin. Juomapisteillä on kauhoja nesteen annosteluun. Omat juoma-astiat on oltava mukana.

 

Ensiapua on saatavilla jokaisella juomapisteellä. Mikäli et ole juomapisteen lähellä etkä pysty jatkamaan kilpailua, pyydä muilta kilpailijoilta apua ja ilmoita tilanteestasi joko seuraavalle reittitoimitsijalle tai kilpailun turvallisuusvastaavalle numeroon 044-3245707

Hätätilanteissa ota aina yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112.

 

Polkujuoksun hyviin tapoihin kuuluu kysyä kanssakilpailijan vointia, jos arvelet hänellä olevan huolia. Tyypillisimpiä vaivoja ovat hiertymät, rakot, nyrjähdykset tai energian/suolan loppumisen seurauksena tuleva väsymys. Mikäli joudut jostain syystä keskeyttämään, ilmoita siitä aina maalissa tai kisatoimistossa, näin vältytään turhilta etsinnöiltä.

Niin ikään polkujuoksun "etikettiin" kuuluu roskaamattomuus: kannathan siis kaikki roskasi (esim. tyhjät energiageelipakkaukset) maaliin asti tai jätät ne juomapisteillä oleviin roskapusseihin. Tapahtumasta ei saa aiheutua vahinkoa alueen kasvillisuudelle, maastolle tai eläimistölle. Tahallinen roskaaminen johtaa aina kilpailijan suorituksen hylkäämiseen.

Ajanotto suljetaan klo 15.30 mutta maaliintulolle ei ole aikarajaa.
 

Maastopyöräily

Reitti on pituudeltaan 5km ja merkitty maastoon oranssilla maalilla ja nauhoilla.


6) Yleisiä ohjeita

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän osalta. Osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Reitillä on kiviä, juurakoita ja kalliota, jotka voivat paikoin olla liukkaita. Säästä johtuen polut voivat paikoin olla myös pehmeitä. Sovita siis vauhtisi kuntosi, polkujuoksukokemuksesi ja sääolosuhteiden mukaan.

Sairaustapauksen sattuessa osallistumismaksua ei palauteta, mutta osallistumisoikeus on mahdollista siirtää lääkärintodistuksella seuraavaan vuoteen. Osallistumisoikeuden voi myös siirtää toiselle osallistujalle. Tällöin on huolehdittava siitä, että tieto siirrosta päivittyy myös järjestäjän tietoihin.

Mikäli tarvitset majoitusta katso paketteja Haapaveden kaupungin sivuilta: http://www.haapavesi.fi/matkailu/majoituspalvelut.html